3 verborgen avonturen in Colombia

Colombia is een reisbestemming waar voor iedereen wel iets te beleven is, met veel historische steden en verschillende soorten natuurgebieden. Zo varieert de natuur van Colombia van de vochtige en kleurrijke amazone, tot de hitte en droogte van de woestijn. En dat zijn nog maar twee voorbeelden. Behalve alle standaard (maar geweldige) uitstapjes zoals een bezoek aan de hoofdstad Bogotá, Cartagena, de koffieplantages of het prachtige Tayrona National Park, heeft Colombia nog veel meer pracht en praal te bieden. Hier 3 wat meer verborgen pareltjes, die het waard zijn ontdekt te worden door jou!

1. Cabo de la Vela en Punta Gallinas
In het noorden van Colombia ligt deze wel heel bijzondere plek. Het is een gebied waar woestijn en de zee in vrede samenleven. Iets wat redelijk zeldzaam is, een combinatie van extreme droogte en een overvloed aan water van de Caribische Zee.

In dit uniek woestijngebied leeft tot de dag van vandaag nog altijd de Wayuu stam, die je hier gekleed in prachtige gekleurde gewaden kan vinden. Je kan leert hier over deze stam, hun gebruiken en interessante manier van leven. Deze plek is niet heel makkelijk te bereiken, maar dat maakt het alleen maar extra bijzonder om te bezoeken. Zet dit verborgen pareltje op jouw bucketlist, het is het dubbel en dwars waard!

Punta Callinas, Colombia

2. Gorgona Island, Cauca

Dit eiland is een explosie aan natuur met verschillende diersoorten zoals haaien, zeeschildpadden, walvissen en honderden soorten vogels en insecten. Gorgana Island ligt ongeveer 35 kilometer van de kust van Colombia. Het heeft een geschiedenis koloniale geschiedenis en veel gevangenissen uit die tijd zijn tot de dag van vandaag nog aanwezig op het eiland, helemaal begroeid met planten, maar erg interessant.

Het bijzondere aan dit eiland is dat het een beschermd nationaal park is en er maar zo’n 80 toeristen tegelijk hun ogen mogen uitkijken. Dit om de flora en fauna en koraalriffen te beschermen, maar nog steeds mensen de mogelijkheid te geven het eiland te bezoeken. Op het Gorgona Island zijn een restaurant, een ecocenter en een aantal slaapvoorzieningen aanwezig speciaal voor toeristen. Behalve de vele slangen (waar het eiland om bekend staat) woont er namelijk niemand op Gorgona Island.

Gorgona Island, Colombia

3. Las Lajas Basiliek
Ipiales is een klein plaatsje waar men vooral komt om de grens over te steken en waarschijnlijk de eerstvolgende bus veder te nemen. Prima natuurlijk, maar behalve dat je vanaf Ipiales de grens over kan, is dit ook het begin van een heel ander avontuur. Er zijn namelijk ook taxi’s die je in circa 30 minuten via een prachtige route naar een mysterieuze en bijzonder plek kunnen brengen: De Las Lajas Basiliek. Door de taxi word je afgezet in een dorpje vol met toeristische winkeltjes en eettentje, alleen de toeristen zelf ontbreken nog een beetje, wat deze plek nog vele malen bijzonderder maakt. De Las Lajas basiliek is een erg religieuze plek, je vindt langs de route naar de kerk dan ook enorm veel biddende mensen en herdenkingsstenen. Na nog zo’n 20 minuten lopen komt de kerk eindelijk in zicht. Deze indrukwekkende basiliek is gebouwd boven een kloof waar de Guaitara rivier doorheen stroomt, deze gaat dan ook recht onder het prachtige gebouw door, wat een heel mooi plaatje zal opleveren voor in het fotoboek. De Las Lajas Basiliek is tot op de dag van vandaag een “geheim van de locals”, en een echte must see voor uw reis naar Colombia!

Las Lajas Sanctuary - Ipiales, Colombia

 

Je ziet het, Colombia is ontzettend veelzijdig! Boek nu jouw reisavontuur!


Deel dit bericht

Rechtstreeks met KLM naar Cartagena en Bogotá in Colombia

Waarom kiezen voor Beleef Colombia

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Zonovergoten Colombia: minimaal 1800 zonuren per jaar!
  • Van strand tot natuur: ontdek de veelzijdigheid
  • Rechtstreeks met KLM naar Cartagena en Bogotá
  • Cultureel Cartagena, het ideale startpunt van je vakantie

Nieuwsbrief aanbiedingen

Schrijf je in voor de BeleefColombia.nl nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de mooiste aanbiedingen.