5 x leuk om te doen in Cartagena

Ben jij je aan het voorbereiden op een mooie reis of heb je al geboekt? Dan komen deze 5 tips voor Cartagena goed van pas! Wist je bijvoorbeeld dat het een van de best bezochte highlights van Colombia is en dat het een van de best bewaard gebleven steden is uit de koloniale tijd van Spanje? Kortom, ga je naar Colombia, dan mag je Cartagena niet overslaan! Goed nieuws! KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Cartagena!

Clock Tower Gate in Cartagena | BeleefColombia.nl

#1 Torre del Reloj

Ook wel bekend als Puerte del Reloj of Boca del Puente. Dit is de belangrijkste toegangspoort tot de historische binnenstad en is te vinden tussen het Plaza de Independencia en het Plaza de los Coches. De klokkentoren is misschien wel het bekendste beeld van Cartagena en verbindt de binnenstad met de hippe wijk Getsemani. Torre del Reloj wordt gezien als een van de best bewaarde gebouwen uit het koloniale tijdperk.

#2 Wandel over de historische stadsmuur

Cartagena is zoals gezegd een echte koloniale stad en toen de Spanjaarden nog heer en meester waren in Zuid-Amerika, bouwden zij gigantische stadsmuren om het oude centrum van Cartagena heen. Ooit bedoeld om de stad te beschermen tegen indringers, vandaag de dag zijn ‘Las Murallas’ een toeristische attractie. Je kunt er overheen lopen en zo een rondje om de stad maken. Vanaf de stadsmuur heb je niet alleen leuk uitzicht op het historische centrum – dat trouwens in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat – en de moderne skyline met wolkenkrabbers, maar ook over de Caribische Zee. Wil je de zon in de zee zien zakken, dan moet je een cocktail gaan drinken bij Café del Mar!

Cartagena. Colombia Castillo San Felipe de Barajas

#3 Castillo San Felipe de Barajas

Het is het allergrootste fort ooit gebouwd door de Spanjaarden in hun koloniën, Castillo San Felipe de Barajas (1536) en bedoeld om piraten buiten de deur te houden. Nu is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden die Cartagena rijk is. Loop je over het fort, dan heb je geweldig uitzicht op de oude én nieuwe stad, maar je kunt ook onder het fort rondlopen, door de vele diepe en donkere tunnels en zo even terug in de tijd gaan.

#4 Maak een uitstapje naar Palenque de San Basilio

Slavernij is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Zuid-Amerika. Op een uurtje rijden van de stad ligt het plaatstje Palenque de San Basilio, door UNESCO erkend als de eerste plek in de Amerika’s waar slaven werden bevrijd. Nog altijd kun je hier de sporen van de geschiedenis en lokale tradities zien en bij een bezoek aan dit dorpje leer je veel over de Colombiaanse historie. Ook een vrolijke noot: het dorpje is tevens de geboorteplaats van een aantal bekende Colombiaanse muzikanten en muziek speelt dan ook een belangrijke rol op straat. Palenque de San Basilio is te bereiken met een bus vanuit Cartagena of door een excursie te boeken.

Choco Museo, Cartagena, Colombia

#5 Ga naar het Choco Museo

Hoe leuk is dat! Ben je in Cartagena, sla dan het Chocolademuseum zeker niet over. Laat de warmte van straat even voor wat het is en koel af in het museum, waar je alles leert over het maken van die heerlijke repen chocolade. De productie van cacao is in Colombia erg belangrijk, maar het bezoeken van cacaoplantages is – in tegenstelling tot koffieplantages – wat lastiger. Naast dat je alles leert over het ontstaan en maken van chocolade, kun je natuurlijk ook proeven. En wil je echt helemaal uitpakken, volg dan een workshop dat voor kinderen ook leuk is om te doen.

Staat Cartagena bij jou al op je bucketlist? Vraag dan hier gratis een offerte voor een toffe reis op!


Deel dit bericht

Rechtstreeks met KLM naar Cartagena en Bogotá in Colombia

Waarom kiezen voor Beleef Colombia

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Zonovergoten Colombia: minimaal 1800 zonuren per jaar!
  • Van strand tot natuur: ontdek de veelzijdigheid
  • Rechtstreeks met KLM naar Cartagena en Bogotá
  • Cultureel Cartagena, het ideale startpunt van je vakantie

Nieuwsbrief aanbiedingen

Schrijf je in voor de BeleefColombia.nl nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de mooiste aanbiedingen.