Bestemmingsinformatie

Vlieg je met KLM naar Colombia, dan wacht er een prachtige bestemming op je waar cultuur, natuur en architectuur samenkomen. Bij aankomst in Cartagena wordt je het hele jaar door verwelkomd door een Caribische temperatuur van rond de 30º. Wat ons betreft een perfect begin voor een heerlijke strandvakantie of rondreis.

Het is een land van uitersten. Van de machtige Amazone tot de Caribische stranden, van Pablo Escobar en lieflijke koloniale stadjes, waar je overdag het landschap ontdekt en ’s avonds de salsa danst.

Geografische ligging
Colombia ligt aan de Caribische Zee in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst aan Panama in het westen, Ecuador en Peru in het zuiden en Brazilië en Venezuela in het oosten.

↠ Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks met KLM naar Bogotá of Cartagena!

De drie steden

Bogotá – de bruisende hoofdstad
In de Colombiaanse hoofdstad vind je veel cultuur, historische architectuur en musea. Het Plaza Simón Bolívar is een must visit en ook een street art tour is wat ons betreft een aanrader. Uitzicht op de stad zelf opzoeken? Dan ga je naar de top van de berg Montserrate.

Cartagena – combinatie van stad en strand
Ooit een van de belangrijkste nederzettingen van de Spaanse kolonisatie, vandaag de dag een populaire stad aan de standen van de Caribische Zee met een gezellig sfeertje. Cartagena is onze favoriete plek in Colombia vanwege haar prachtige én kleurrijke gebouwen en het gigantische Castillo San Felipe de Barajas waar vanaf je een geweldig uitzicht op zowel de stad als de zee hebt. ’s Ochtends struinen door de historische straten, ’s middags genieten op de hagelwitte stranden.

Medellín – stad van Pablo Escobar
Heb jij alle afleveringen van de hitserie Narcos over Pablo Escobar gezien? Dan ben je vast al bekend met Medellín, een snel groeiende en bruisende stad. Het drugsverleden is Medellín in hard tempo van zich af aan het schudden en staat nu bol van de grappige standbeelden van kunstenaar Botero.

Prachtige natuurgebieden

Amazone – paradijs op aard
Het Amazonegebied is een absolute highlight van Colombia en beslaat een groot deel van het land. In dit gigantische regenwoud leven meer diersoorten dan waar dan ook ter wereld dus wat ons betreft is de Amazone een absoluut hoogtepunt van Colombia.

Tayrona Nationaal Park – mooiste plek van Colombia
Het mooiste natuurpark van Colombia mag je absoluut niet overslaan! Tayrona is een sprookje voor avonturiers en ontdekkingsreizigers. Een combinatie van een ruig regenwoud, hoge bergen en idyllische zandstranden aan de Caribische Zee.

Eje Cafetero – koffiegoudmijn
Zeg je Colombia, dan zeg je natuurlijk ook koffie en de lekkerste bonen komen uit de zogeheten ‘koffiedriehoek’ Eje Cafetero in de Andes, o.a. uit Valle del Cocora. Naast koffieplantages vind je hier ook de hoogste palmbomen ter wereld die wel 45 meter hoog kunnen worden! Dat levert prachtige foto’s op.

Nog meer highlights

 • Minca
 • Valle de cacoa
 • Cano Cristales
 • Chicaque Nationaal Park
 • Guatapé
 • Cali
 • San Andres en Providencia eilanden
 • San Gil
Rechtstreeks met KLM naar Cartagena en Bogotá in Colombia

Waarom kiezen voor Beleef Colombia

 • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
 • Zonovergoten Colombia: minimaal 1800 zonuren per jaar!
 • Van strand tot natuur: ontdek de veelzijdigheid
 • Rechtstreeks met KLM naar Cartagena en Bogotá
 • Cultureel Cartagena, het ideale startpunt van je vakantie

Nieuwsbrief aanbiedingen

Schrijf je in voor de BeleefColombia.nl nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de mooiste aanbiedingen.