Praktische informatie

Valuta
De lokale munteenheid is de Colombiaanse Peso. Voor €1 krijg je ongeveer 3.443 Pesos. In Colombia zijn pinautomaten op veel plaatsen aanwezig maar neem voor de zekerheid altijd een beetje cash mee op reis.

Taal
De voertaal in Colombia is Spaans en hoewel je met Engels redelijk goed uit de voeten kunt, is het handig om onderstaande woordjes en zinnetjes bij de hand te hebben.

hallo – hola
goedendag – buenas días
alstublieft – por favor
bedankt – muchas gracias
eten – comer (ww) / la comida (znw)
drinken – beber (ww) / la bebida (znw)
ijsje – hielo
spreekt u Engels? – ¿Habla inglés?
kunt u mij helpen? – 
¿Puedes ayudarme?
ik wil graag inchecken – Me gustaría registrarme
strand – playa
stad – ciudad
 

Praktische informatie

Tijdsverschil
In Colombia is het in de zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de winter is het tijdsverschil 6 uur.

Klimaat
Dankzij de ligging nabij de evenaar heeft Colombia vrijwel het hele jaar een constant klimaat. Wel is het klimaat afhankelijk van de hoogteverschillen. Zo is het in de Andes veel koeler dan andere delen van het land en in Cartagena constant rond 30º. Toch kent Colombia niet echt een winterseizoen, maar just een droog- en een regenseizoen. Aan de kust van de Grote Oceaan kan het hele jaar door neerslag vallen.

Beste reistijd
Van half-december tot half-januari hebben de Colombianen vakantie en zal het daarom druk zijn op de bekende en mooie plekken in het land. Geen fan van de drukte, dan raden wij je aan om buiten deze periode om te reizen. Kijkend naar het klimaat, dan zijn eind januari, februari, juli, augustus en september de beste maanden om te reizen. In deze maanden is de kans op mooi weer het grootst en op neerslag het kleinst.

Praktische informatie

Paspoort en visum
Voor een reis naar Colombia dient een paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Reis je korter dan 90 dagen, dan is een visum niet nodig.

Vliegen naar Colombia
Vanaf Amsterdam vlieg je comfortabel en rechtstreeks met KLM naar zowel Bogotá als naar Cartagena. De vliegtijd Amsterdam-Bogotá bedraagt een kleine 11 uur en Amsterdam-Cartagena 15 uur.

Inentingen
In Colombia komt Malaria voor. Raadpleeg tijdig de website van de GGD of dit ook het geval is in de regio die jij gaat bezoeken. De volgende inentingen worden aanbevolen:

  • Gele koorts
  • DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Hepatitis A

Praktische informatie

Hoe veilig is Colombia?
Een veel gehoorde vraag is: “Is Colombia veilig om te reizen?” Het antwoord van veel reizigers, reisaanbieders en locals is volmondig: “Ja!” Helaas zijn nog niet alle gebieden in het land veilig ondanks dat er een vredesakkoord is met de FARC, maar de Nederlandse overheid geeft voor Cartagena, Bogotá en de gebieden daar omheen (en dus de reizen die op deze website te vinden zijn) een positief reisadvies af. Uiteraard is het altijd verstandig om voorzichtig te zijn, goed op je eigendommen te letten, demonstraties te vermijden en het gevaar niet zelf op te zoeken. Een uitgebreid reisadvies over Colombia is te lezen op NederlandWereldwijd.nl.

Handig om te weten
Colombia is vele malen groter als Nederland en dus zijn er vaak lange reisafstanden. Een groot voordeel is dat je voordelig binnenlandse vluchten kunt boeken. Veel pakketten op BeleefColombia.nl hebben al binnenlandse vluchten in het pakket zitten. Uiteraard kunnen de reisaanbieders op aanvraag ook binnenlandse vluchten voor je boeken. 

Vergeet niet om een wereldstekker mee te nemen. Colombia heeft namelijk andere stopcontacten dan in Nederland. Gouden tip: neem je veel elektronische apparatuur mee, stop dan ook een stekkerdoos in je koffer. Zo kun je met één wereldstekker meerdere apparaten tegelijk opladen. Bij KLM is 1 stuks ruimbagage standaard inbegrepen bij de vlucht naar Colombia.

Als toerist hoef je in Colombia geen BTW (IVA) te betalen, met uitzondering van eten en drinken.

↠ Ben jij klaar voor Colombia? Boek dan nu jouw (rond)reis of KLM-vliegtickets!

Rechtstreeks met KLM naar Cartagena en Bogotá in Colombia

Waarom kiezen voor Beleef Colombia

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Zonovergoten Colombia: minimaal 1800 zonuren per jaar!
  • Van strand tot natuur: ontdek de veelzijdigheid
  • Rechtstreeks met KLM naar Cartagena en Bogotá
  • Cultureel Cartagena, het ideale startpunt van je vakantie

Nieuwsbrief aanbiedingen

Schrijf je in voor de BeleefColombia.nl nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de mooiste aanbiedingen.